top of page
תמונת הסופר/תברק גומבוש

משככי כאבים




כן. אני מדבר על תרופות וכדורים ולא על שיטות טבעיות לטיפול בכאב כמו דיקור סיני או קינזיו טייפ.

אנחנו צריכים להכיר אותם, כי אנחנו משתמשים בהם. ברור שאנחנו נעדיף להימנע מלקחת אותם אם זה אפשרי, אבל לפעמים זה נחוץ לבריאות שלנו ויכול להיות שחלק מהתרופות ישתלבו בצורה טובה עם הטיפולים של רפואה הסינית ויביאו לתוצאות טובות יותר.

אני תמיד שואל את עצמי, אם הייתי מביא לקיסר הצהוב, לפני אלפי שנים כשהוא עוד רק הניח את אבני הבסיס למה שאנחנו קוראים לו רפואה סינית בימינו, כדור קטן ועגול ואומר לו שהדבר הזה יוכל לפתור את החולים מכאבים למשך כמה שעות. האם הוא היה סולד ממנו? או מקבל אותו בהערצה?

התרופות המודרנית הן מדהימות! פסגת המדע והשימוש בידע שלנו על הביולוגיה והפיזיולוגיה האנושית. וכן, הם עושים את העבודה, אבל הרבה פעמים הם באם עם מחיר. לכן חשוב לנו להכיר את התרופות האלו ולדעת מה בעצם קורה לגוף שלנו כשאנחנו לוקחים אותן.

אז נהיה חייבים להזכיר לפני הכל שכאב הוא סוג של אזעקה שהגוף מפעיל. הוא רוצה לאותת לנו שמשהו לא כשורה. אם זה משהו חד פעמי כמו כאב ראש של סוף יום ארוך בו לא שתינו מספיק ועבדנו קשה מדי אפשר לקחת את המשככים כדי להתגבר על הכאב, לישון טוב יותר בלילה ואפילו להחלים טוב יותר, אבל אם זה הופך להיות כרוני וגורם לנו להתעלם מהאותות והאזעקות שהגוף מפעיל ולהימנע מפתרון של שורש הבעיה, אולי כדאי לחשוב על זה פעמיים.

 

יש כמה סוגים של כדורים משככי כאבים, העיקריים הם:

NSAID – שזה ראשי תיבות של "תרופות נוגדות דלקת שהן לא סטרואידים".

פארצטמול

דיפרין

אופיאתיים

 

NSAID

בקבוצה הזאת נמצא תרופות כמו אספירין, אדוויל, וולטרן, איבופן.

כמו שניתן להבין מהשם, התרופות האלו מטפלות גם בדלקות ולא רק בכאבים, כך שלפעמים הן יכולות לעזור לפתור גם את שורש הבעיה. אלו תרופות שיכולות להשתלב דווקא לא רע עם טיפול של דיקור סיני לטיפול בכאבים שמקורם בדלקת שיצאה מכלל שליטה.

אלו תרופות שיכולות לעזור למגוון רחב של כאבים, צריך רק להיזהר במקרה בו סובלים מבעיות לב או כליות. חשוב גם לקחת אותם על בטן מלאה, כי יש לתרופות האלו נטייה גם לפגוע במעטפת של הקיבה והן עלולות לגרום לבעיות אחרות כמו צרבות למשל.

 

פארצטמול

שאנחנו מכירים יותר בשם – אקמול או דקסמול.

התרופות האלו טובות לכאבים קלים יותר, אין להן השפעה ישירה על דלקות, אבל הן כן יכולות לגרום גם לירידה בחום. מבחינה סינית, הן יכולות לגרום להזעה וכך גם לשחרר פתוגנים חיצוניים שתוקפים את הגוף, במיוחד בהתחלה של מחלה כמו התקררות. לעזור להזיע את המחלה החוצה לפני שהיא תחמיר.

מבחינת סיכון, אם לוקחים כמות גדולה של יותר מ8 כדורים ביום, זה יכול להעמיס על הכבד שלנו שבסופו של דבר צריך לנקות את התרופה החוצה מהגוף.

 

דיפרין

או בשם המדף – אופטלגין.

זו תרופה יעילה מאוד לטיפול בכאבים, כמו שהפרסומת מציינת, אפילו כאבים חזקים. מעניין לדעת שעדיין לא בטוחים ב100% איך התרופה הזו עובדת. ושיש מדינות בהן נמנעים משימוש בה בגלל סיכוי מאוד מאוד מאוד קטן שהיא עלולה לפגוע בגוף.

 

אופיאתיים

כן. זה אופיום. תרופות עם שמות כמו טרמדול, טרמדקס, מורפין, קודאין וגם הרואין שייכות למשפחה הזו.

התרופות האלו ממש טובות לטיפול בכאבים חזקים במיוחד (אפילו יותר מאלו של אופטלגין) הבעיה העיקרית היא שהם יכולים להיות ממכרים. אז במקרה של התרופות האלו חייבים מרשם רופא.

יש להן גם תופעות לוואי די מבאסות כמו עייפות וטשטוש, סחרחורות או אפילו עצירות. ואין להן שום השפעה על דלקת או אפילו הורדה של חום גבוה.

יש עוד תרופות אחרות בהן משתמשים לטיפול בכאב כמו ליריקה, שעוזרת להתמודדות עם כאבים נויירופתיים כמו פיברומיאלגיה למשל. היא בכלל שייכת לקבוצת תרופות שמונעות פרכוסים, אבל על הדרך היא מטפלת גם בכאב.

 

אז עכשיו אחרי שאנחנו מכירים את התרופות טוב יותר. אני אזכיר, רפואה סינית יכולה לעזור לנו לפתור מגוון רחב של כאבים, גם כאלו שכבר לוקחים כדורים כדי להתמודד איתם וגם כאלו שלא. אם כואב לכם או לאלו שחשובים לכם משהו, אל תסתפקו רק בכדורים שישכיחו את הכאב. בואו לטיפול ונפתור גם את הכאב וגם את שורש העניין.

20 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page