היי, זה אני ברק.
וזה סרטון הדרכה לשימוש במוקסה סטיק.
המוקסה היא חלק חשוב ברפואה הסינית ומה שהכי טוב בה זה שאתם יכולים לקחת אותה הביתה ולהשתמש בה גם בין הטיפולים.
וכאן מגיע הסרטון הזה בו אני מסביר מה עושים ומה לא עושים.
אז קודם כל, הבעיה מספר אחת של המוקסה היא העשן. לכן כדאי לצאת למרפסת, לחצר או למקום מאוורר ככל האפשר.
כדי להשתמש במוקסה אנחנו נצטרך:
מקל מוקסה.
מצית.
נייר אלומניום.
וכוס עם מעט מים.
את נייר האלומניום נצטרך לסדר בפעם הראשונה, נקפל אותו שיהיה עבה יותר ונסגור אותו על קצה מקל המוקסה. בעצם נהפוך אותו לסוג של מכסה איתו נכבה את המוקסה בסוף התהליך בכל פעם. זה עדיף על פני שימוש במים לכיבוי, כי כך נוכל להדליק אותו שוב בקלות בפעם הבאה.
נשתמש במצית כדי להדליק את קצה המקל. זה יכול לקחת קצת זמן, במיוחד בפעם הראשונה. אפילו אם העשן מתחיל לעלות, יכול להיות שהוא לא נדלק בצורה אחידה. אז יש להמשיך עם האש ולנשוף חמצן על הקצה עד שהוא מאדים כולו, כמו גחל. שימו לב שהמקל לא צריך להיות עם אש גלויה במהלך הטיפול, אלא אדמדם, חמים ומוציא עשן.
אחרי שהמקל נדלק נוכל להשתמש בו.
יש למוקסה המון שימושים, ובכל נקודה בגוף תהיה לה השפעה אחרת.
על הבוהן הגדולה למשל, זה יעזור להפסקה של דימום וסתי מתמשך.
על הבוהן הקטנה זה יכול לעזור להיפוך עובר אצל נשים בהריון.
על הבטן זה יכול להיות טוב לבעיות עיכול מסוימות, ואפשר להשתמש בה גם על הידיים, הרגליים, הגב והעורף. שימו לב, אם אתם צריכים להשתמש במוקסה במקום בו קשה להם להגיע, כדאי להיעזר במישהו אחר במקום להסתכן בכוויה.
אנחנו לא ניגע לעולם עם המקל ישירות על העור, אלא רק נקרב אותו. אם החום חזק מדי, פשוט נרחיק את קצה המקל, אם הוא לא מורגש, נקרב אותו יותר. אם המקל כבר קרוב מאוד ועדיין לא מרגישים את החום, אולי המקל נכבה ואולי צריך לאפר אותו.
נוכל לנשוף עליו ולראות אם הוא עדיין מאדים. אם יש לו שכבה אדומה, אבל מעליה שכבה שלא מאדימה, זה אומר שהגיע הזמן לאפר אותו, אפשר לתוך מאפרה, אני מעדיף לתוך כוס מים, כי זה בטוח יותר. בנוסף, תמיד טוב שיש מים באזור לכל צרה שלא תבוא.
אם לא תאפרו את המקל בזמן, הוא עלול להפיל עליכם את האפר בעצמו, אז אם יש ספק, תנו לו מכה בקצה הכוס ותתנו לו הזדמנות ליפול לשם.
בשימוש על נקודות ספציפיות נרצה להחזיק את הסיגר באופן ממוקד. אם אנחנו משתמשים בו על אזורים רחבים יותר כמו הבטן למשל, אפשר גם להזיז אותו בצורה מאוזנת, מאונכת או מעגלית.
לרוב, 5 דקות ביום יהיו מספיקות. שימו לב להדרכה שאתן לכם בקליניקה.
ברגע שסיימנו, ניקח את מכסה האלומניום שיצרנו מראש, נכסה איתו את הקצה של המקל ונחנוק את האש.
זהירות! האלומניום יכול להיות חם מאוד, אל תגעו בו אחרי הכיסוי!
אחרי שראינו שהמקל נכבה אפשר להניח את המקל בצד עד הפעם הבאה. שימו לב לא להניח אותו בשום פנים ואופן על אזור דליק. כבר קרה לי פעם שחשבתי שהמקל נכבה ולמחרת גיליתי שהוא נשרף כולו. דימו אותו במאפרה, או על משטח אבן, הרחק מילדים כמובן.
טיפים אחרונים:
הריח של העשן עלול להידבק לידיים או לבגדים. קחו לכם איזו פיג'מה שתהיה "בגד המוקסה שלכם" ותלבשו אותה כשאתם משתמשים בה. על הידיים אפשר להגן מהריח עם כפפות.
אל תשתמשו במוקסה על מישהו אחר, או בנקודה אחרת בלי להתייעץ איתי קודם, כדי לא לעזות טעויות או לגרום לאיזה חוסר איזון.
מה זה הצמח הזה, איך הוא עובד ומה הרעיון:
בעברית אנחנו קוראים לזה "דיקור סיני"
אבל המילה לאקופנקטורה בסינית היא "ז'ן ג'יו" והפירוש שלה הוא לדקור ולחמם.
אז זה מראה לנו שהשימוש במוקסה הוא חלק בלתי נפרד מהרפואה הסינית.
הצמח עצמו, הוא גם מיוחד. השם הלטיני שלו הוא "Artemisia Vulgaris" בעברית קוראים לו "לענה סינית".
יש שיטות שונות בהן אפשר להשתמש בצמח הזה לטיפול. גם בבליעה יש לו את היתרונות שלו, אבל בשימוש חיצוני, אפשר להכין ממנו קונוסים קטנים שמניחים על נקודות ולהדליק אותם, להניח אותו על ג'ינג'ר או מלח גס כדי למנוע כוויות, לחבר אותו לידיות של מחטי דיקור או להשתמש בסיגר כמו שהראתי פה בסרטון.
הסינים מעבדים את הצמח בצורות שונות שמתאימות לתפקידים שונים, החום שלו שונה מחום רגיל של אש, הוא ממש נותן תחושה של ליטוף בנוסף לאפקט החימום. יש לו את האפשרות להפעיל את הנקודות, להזרים דם אל אזורים שונים ולסייע למטבוליזם.
בהתחשב בזה שמחטי דיקור סיני פעם היו עבות ומכאיבות יותר, הן הרי היו עשויות אבן ועצמות ולא ממתכת מצופה כמו בימינו, אפשר להבין את השימוש הנרחב בצמח הזה בעבר.
כיום אני משתמש בו בקליניקה רק למקרים ספציפיים.
אז אם קיבלת סיגר מוקסה כזה עם "שיעורי בית" זה אומר שזה משהו שיתאים לך במיוחד.
חשוב להקפיד, בהצלחה!
Comments